de heren van Montfort       -       Restaurant Antoine     

MEET    -    DINE    -    WINE

Markt 2A-2B, 6065 AW  MONTFORT - tel. 0475 - 203 978 

 

 

De Heren van Montfort, Markt 2b, Montfort

 

De heren van Montfort verwelkomen u aan de Markt in het Limburgse Montfort. Of u nu zakelijk of privé op zoek bent naar een goed restaurant, een kookworkshop of vergaderlocatie: wij doen er alles aan om het u naar de zin te maken. Gewoon ongecompliceerd lekker eten.

De ligging is uitstekend: Aan de Markt in Montfort, goed bereikbaar vanaf de snelwegen A2 en A73 en vanaf de Rijksweg Roermond-Echt. Gratis parkeren op de Markt, op loop-afstand, bijna voor de deur.

Wij heten u van harte welkom in ons gezellige restaurant, op ons terras of in onze kookstudio. Onze koks zetten de meest uitgelezen gerechten voor u op tafel in Restaurant Antoine. Kwaliteitsgerechten om van te genieten: vlees, vis, eend, kaas of zoet. Kies een menu van 2 tot 6 gangen. De gerechten worden regelmatig aangepast en wisselen met de seizoenen.

MEET: Vergaderen, borrelen, recepties

DINE:  Restaurant, walking diner, kookstudio

WINE: Uitgebreide wijnkaart, wijnproeverij, wijnwinkel

Najaar 2022

Ons restaurant is geopend van vrijdag t/m zondag vanaf 17:00 uur voor het diner en we serveren uitsluitend menu's. U kunt hierbij aangeven wat u wel en wat u niet wil eten. Dit kan al vanaf 2 gangen, maar ook uitgebreid tot 6 gangen. Ook bestaat de mogelijkheid om met een groep op afspraak te dineren. Wij stellen dan in overleg een menu voor u samen, eventueel met een wijnadvies, en we kiezen een datum. Ook kunnen er weer kookworkshops worden geboekt.

Kerst 2022: diner in de middag of de avond

Met kerst kunt u kiezen. Ofwel reserveert u voor een kerstdiner in de avond op 1e kerstdag. Of een kerstdiner in de middag 2e kerstdag. De menu's zijn bijna gelijk maar in de avond (1e kerstdag) iets uitgebreider. Dus voor iedereen wat wils.

Op 1e kerstdag ontvangen we u tussen 17:00 en 17:30 met een feestelijk aperitief en een hapje. Om 17:30 starten we met het 6-gangen diner. Dit bestaat uit 1) een voorgerecht met vis; 2) een warm vis tussengerecht; 3) een klassieke wildbouillon; 4) een gerechtje met gevogelte op winterse wijze; 5) Hertenbiefstuk en wildzwijn met een portsausje, met wildstoof en garnituur en 6) een grand dessert. En we sluiten af met een kopje koffie of thee en een bonbonnetje rond 21:00 uur. Het Kerstdiner op 1e Kerstdag kost EUR 75 per persoon.

Op 2e kerstdag serveren we een 5-gangen kerstmenu. We ontvangen u graag tussen 12:00 en 12:30 uur met een aperitief en een hapje. En om 12:30 starten we met het menu. Dat bestaat uit 5 gangen: 1) een voorgerecht met vis; 2) een klassieke wildbouillon; 3) een gerechtje met gevogelte op winterse wijze; 4) Hertenbiefstuk en wildzwijn met een portsausje, met wildstoof en garnituur en 5) een grand dessert. En we sluiten af met de koffie of thee en een bonbonnetje rond 15:30 met een kopje koffie of thee en een bonbonnetje. Het Kertsdiner op 2e Kerstdag kost EUR 65 per persoon.

Voor beide dagen hebben we passende wijnen uitgezocht, zoals u van ons gewend bent. Fraaie witte wijnen bij de vis en volle rode wijnen bij het vlees. Maar als u alleen een glaasje wil bestellen of een fles van uw eigen voorkeur, dan kan dat natuurlijk ook.

Restaurant Antoine

Het gezellige restaurant van de Heren van Montfort  heet Restaurant Antoine en biedt u fine dining gerechten met een Frans-Italiaanse inslag. De wijnkaart bevat meer dan 50 kwaliteitswijnen, maar ook passende wijnarrangementen. Ook daar kunt u van genieten. Nagenoeg alle wijnen zijn ook per glas te bestellen. Restaurant Antoine  biedt 46 zitplaatsen, ook op het ruime beschutte terras op de binnenplaats, tegen de gevel van de historische werkplaats, thans kookstudio.Koken bij de heren

In de oude industriële werkplaats, achter het restaurant, is onze kookstudio gevestigd. Onder leiding van diverse koks worden hier kookworkshops op verschillende niveaus georganiseerd: variërend van een workshop voor beginners (Workshop Basis) tot koken op sterrenniveau of thema-workshops. Nadat u onder begeleiding de gerechten heeft voorbereid, geniet u van een 3-gangen menu. De kookstudio biedt plaats aan maximaal 20 "hobbykoks".

De Kookworkshops Basis kosten € 40,- . De Thema-kookworkshops € 50,- . Deze prijzen zijn inclusief een welkomstdrankje, tafelwater en een kopje koffie of thee na het diner. De workshops duren van 18:30 uur tot ca. 22:30 uur. Als u meer wil weten, stuur dan een berichtje.

Ook kunt u voor een grotere groep een feest plannen met een walking diner. Gedurende de avond bereiden wij in uw bijzijn een aantal kleine gerechtjes. Dit heet Front Cooking. U mag vragen stellen, meekijken en zich ermee bemoeien. Ideaal voor een feestje met gasten, die van koken of van lekker eten houden. In deze opzet kunnen we tot 50 personen ontvangen voor een walking diner. En u kunt over uw eigen terras beschikken.

De wijnen van de heren

Bij de kookstudio vindt u ook de wijnproeverij en een winkeltje met wijn, speciaalbier en delicatessen. De proeverijen kunnen met vergaderarrangementen of met kookworkshops worden gecombineerd. Wij maken graag een voorstel op maat voor u.

Een wijnproeverij kan starten tussen 15:00 uur en 18:00 uur tekst en er wordt uitleg gegeven over wijnen en u proeft een aantal witte en rode wijnen. Het verschil in druivensoorten en in streken van herkomst komt aan bod. U kunt een wijnproeverij plannen vanaf € 20,- per persoon en is mogelijk voor groepen vanaf 4 personen. Afhankelijk van de ervaring van de groep stellen wij een passende proeverij voor u samen.

Vergaderen bij de heren

De Heren van Montfort biedt de zakelijke gast ook vergaderfaciliteiten, flexplekken en workshops. Vergaderarrangementen van 6 tot 40 personen, een bibliotheek voor een 1-op-1 gesprek en een office-center om snel wat te scannen, te kopiëren, te printen of te mailen. Wij verzorgen ook graag uw lunch of diner voor de groep. Dit kan in de vergaderzaal, op de werkplek, in het restaurant of op het terras.De agenda van de heren

  • De keuken is geopend voor het diner op vrijdag t/m zondag vanaf 17:00 uur.
  • Woensdag 14 december Kookworkshop Kerstdiner. Open inschrijving. Max. 18 personen.
  • Donderdag 15 december Kookworkshop Kerstdiner, indien de workshop van 14 dec. vol is. Open inschrijving. Max. 18 personen.
  • Op zaterdag 24 december (kerstavond) is het restaurant gesloten.
  • 1e Kerstdag 25 december serveren we een 6-gangen kerstdiner 's-avonds tussen 17:00 en 22:00 uur. Start om 17:30 uur. 
  • 2e Kerstdag 26 december serveren we een 5-gangen kerstdiner tussen 12:00 en 16:30 uur. Start om 12:30 uur.
  • Met oud en nieuw zijn we gesloten. 
  • Kerstvakantie van 27 december t/m 12 januari 2023.
  • Met carnaval (vrijdag 17 februari t/m dinsdag 21 februari 2023) zijn we gesloten.
  • Reserveren via het reserveringsformulier, bel 0475 - 203 978 of mail met info@deherenvanmontfort.nl


De heren van Montfort zijn aangesloten bij Montfort Promotion en bij Gastvrij Roerdalen Wassenberg.